Sous Vide
Sous-Vide je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C.
Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.
Hlavní výhody Sous Vide:
- široké možnosti využití – je vhodný pro přípravu masa, ryb i zeleniny
- uchování původních vlastností potravin – nemění se vzhled, barva, vůně ani obsah živin
- úspora na surovinách - maso má minimální váhový úbytek
Na tomto principu pracují také trouby a cirkulátory Sous vide z naší nabídky.