Od 19.12.2024 do 6.1.2025 čerpáme dovolené a probíhají inventury. Veškeré objednávky po 19.12. budou zpracovány od 6.1. Děkujeme a přejeme krásné svátky!

Sous Vide

Sous-Vide je kuchařská metoda, při níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s kontrolovanou teplotou. Takto vakuované se potraviny (maso, ryby, zelenina nebo ovoce) pošírují po různě dlouhou dobu. Většinou jde o několik hodin – někdy až 72 – při přesně vypočítané teplotě, která je nižší než bod varu. Nejčastěji při teplotě v rozmezí 55 – 60 °C.

Záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při stejnoměrném ohřívání v přesně teplotně kontrolované vodní lázni.

Hlavní výhody Sous Vide:

  • široké možnosti využití – je vhodný pro přípravu masa, ryb i zeleniny
  • uchování původních vlastností potravin – nemění se vzhled, barva, vůně ani obsah živin
  • úspora na surovinách - maso má minimální váhový úbytek

Na tomto principu pracují také trouby a cirkulátory Sous vide z naší nabídky.

Česká firma
Česká firma
Vlastní sklady v Ostravě, plátcovství DPH a reklamace v ČR.
Pozáruční servis
Pozáruční servis
V rámci pozáručního servisu Vám dáme slevu 20% na náhradní díly.
25 let zkušeností
25 let zkušeností
V gastronomii se cítíme jako ryba ve vodě.
Poradenství
Poradenství
Poradíme Vám s výběrem produktů pro vaši provozovnu.